Серйозних порушень на парламентських виборах не буде. Таку думку ForUm'у висловив народний депутат України (фракція «УДАР») Павло Розенко, коментуючи рішення ЦВК виготовити виборчі бюлетені в тій же кількості, що і на попередніх парламентських виборах, з урахуванням Криму і Донбасу.

«Думаю, що сьогодні можна провести вибори на більших територіях, ніж під час президентських виборів. Територія, контрольована українською владою, збільшилася. Також ми очікуємо досить високу явку громадян», - заявив він.

Розенко впевнений, що вдасться максимально забезпечити прозоре волевиявлення на парламентських виборах. «Думаю, що ризик фальсифікацій буде досить низький. Знаю, що дійсно йде серйозна боротьба, іноді - жорстка боротьба. Але я не бачу, щоб йшла підготовка до по-справжньому масштабних фальсифікацій», - вважає політик.

«Як показує досвід, основні маніпуляції будуть за мажоритарними округами. Що стосується пропорційної складової, то, думаю, серйозних порушень виборчого процесу ми не побачимо», - підсумував Розенко.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України прийняла рішення виготовити виборчі бюлетені в тій же кількості, що і на попередніх парламентських виборах, в тому числі для Криму і Донбасу. У ЦВК обіцяють, що додаткові бюлетені не будуть передаватися в райони, не контрольовані Україною.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом