Реакція на нові спроби дестабілізувати обстановку в Запорізькому регіоні буде жорсткою, а спроби блокувати роботу 15-тисячного колективу МК «Запоріжсталь» будуть ретельно розслідувані правоохоронними органами. Про це заявив голова Запорізької обласної державної адміністрації Валерій Баранов, передає УНН.

«Ми з березня в Запорізькій області робили все для того, щоб стабілізувати ситуацію в регіоні з метою об'єднати зусилля всіх організацій і подолати сепаратизм. У нас в цьому активну участь брали громадські організації, правоохоронні органи та «Самооборона» - ми діяли разом», - заявив Баранов в інтерв'ю «Індустріальне Запоріжжя».

«На жаль, я останнім часом спостерігаю, що почалися абсолютно протиправні дії, які дестабілізують роботу величезного трудового колективу, завдяки якому у нас сьогодні пенсіонери отримують пенсії, йдуть надходження до бюджету. В суботу я розмовляв з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, в тому числі зачепив це важливе питання. Прем'єр-міністр і міністр внутрішніх справ України дали доручення правоохоронним органам, щоб найжорстокішим чином, в рамках закону, припинялися будь-які спроби дестабілізації ситуації. У нас попереду вибори, і ми не повинні допустити того, щоб в Україні і в нашій області була дестабілізація. Тому я хочу звернутися до всіх представників громадськості, і до «Правого сектору» насамперед, із закликом діяти в рамках закону і не порушувати його, тому що є рішучість не допускати і припиняти будь-які прояви дестабілізації в нашій області».

Зазначимо, що згідно з даними соціальних опитувань, понад 80% жителів Запорізької області ставляться різко негативно до спроб дестабілізувати ситуацію в регіоні і перешкодити роботі металургійного комбінату «Запоріжсталь».

Нагадаємо, 18 жовтня групою невідомих осіб у масках і з символікою «Правого сектора» була зроблена друга спроба прорватися через основні прохідні комбінату «Запоріжсталь» з метою блокування роботи підприємства. При цьому жодних вимог МК «Запоріжсталь» пред'явлено не було. Спробу прориву припинили співробітники служби безпеки комбінату. Перша спроба блокувати роботу комбінату відбулася 15 жовтня 2014 року.

За фактом блокування підприємства 15 і 18 жовтня МК «Запоріжсталь» подав заяви в правоохоронні органи, які зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, ведуться розслідування.

20 жовтня 2014 МК «Запоріжсталь» працює стабільно в штатному режимі. Виробництво і відвантаження готової продукції в планових графіках, своєчасно здійснюються всі розрахунки і платежі, в тому числі в державний бюджет України, заробітна плата працівникам, розрахунки з постачальниками і підрядниками комбінату. На даний момент на прилеглих до комбінату територіях спокійна обстановка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26