Центральна виборча комісія може забезпечити нинішній владі потрібний їй результат дострокових виборів до Верховної Ради.

Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу висловив політолог Андрій Золотарьов.

«Вибори в парламент, найімовірніше, відбудуться у кращих традиціях волевиявлення 2012-го року. Справа в тому, що керівництво ЦВК, яка чудово знає, як проводити фальсифікації, залишилося на своїх місцях. Хоча, за великим рахунком, зважаючи на всі розмови про люстрацію у владі, з ними, як мінімум, повинні були попрощатися. Очевидно, що для отримання подібної індульгенції, Центрвиборчком повинен був пообіцяти влади ті чи інші преференції. Якщо тоді ці люди махлювали на користь Віктора Януковича, то зараз вони будуть те ж саме робити на користь Порошенка. Людина не змінює ходу з віком, те ж стосується і людей, які, зрісшись зі своїми кріслами, навряд чи відмовляться від своїх старих звичок» - заявив Золотарьов.

Політолог також не виключає, що під час цьогорічного волевиявлення ЦВК діятиме набагато цинічніше і безсоромніше, ніж під час виборів 2012 року.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.
 

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92