У складі Окружної виборчої комісії на 135 окрузі (Одеса) 10 із 18 членів комісії мають безпосередній стосунок до Одеської Юридичної Академії, почесним президентом якої є одіозний Сергій Ківалов. Про це в блозі на СМИ2 пише журналіст Юрій Причкін, повідомляє «From-UA».

«Для тих, хто не знає, результат виборів в Україні, як і раніше, вирішується не тільки в умах виборців та на дільницях для голосування. Багато залежить від виборчих комісій, а якщо точніше, від складу цих комісій, тобто від людей, які рахують наші з вами голоси. Теоретично все прозоро і справедливо. У законі прописані всі процедури, у тому числі процедури ухвалення спірних рішень. Але як водиться в нашій країні, все залежить від виконавців цих законів, а їх заангажованість і є той невловимий момент, який за «правильної побудови справи» може вирішити результат виборів. Є підстави вважати, що на 135 виборчому окрузі Одеси це буде саме так», - зазначає журналіст.

За його словами, переглянувши склад Окружної виборчої комісії (ОВК) у 135 окрузі, який опублікований на офіційному сайті ЦВК, і «продовживши мікророзслідування (його потягне будь-який школяр, який має навички ходіння по Інтернету), можна виявити цікаві закономірності».

«Наприклад, за дивним збігом обставин 10 із 18 членів комісії мають безпосередній стосунок до Одеської Юридичної Академії. На це можна було б не звернути уваги, якби не було в списках кандидата, почесного президента юракадемії, пана Ківалова. Скажемо більше, не було б нічого дивного, якби люди, тобто члени комісії, що пройшли за квотою Ківалова, були б його людьми. Все органічно, по іншому й бути не може, кого ж, як не соратників, однопартійців і близьких до кандидата людей відправляти на цю важливу посаду? Але виникають питання: що робить пані Можаровська, асистент кафедри цивільного процесу ОЮА і начальник юридичного відділу, як член комісії від партії УДАР? Чому у непрохідного кандидата від Блоку Порошенка пана Наумчака двоє з трьох довірених осіб мають прямий стосунок до Ківалова? Якось не схоже на збіг», - підкреслює Причкін.

Журналіст нагадує, що нинішні члени комісії, які так чи інакше пов'язані з Сергієм Ківаловим, уже були членами ОВК на виборах 2012 року практично в тому ж складі. «Тобто, не потрібно бути премудрим, щоб зрозуміти, що ми маємо справу з організованою і підготовленою командою. Ну і наостанок, кілька риторичних питань. Як ви думаєте, на кого працюватиме ця команда? І ще, на яких умовах члени ківаловської машини для фальсифікацій опинилися серед членів комісій від партій, які є ідеологічними противниками замаскованого регіонала?» - резюмує блогер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46