Влада намагається за будь-яку ціну забезпечити собі конституційну більшість у новому парламенті. Таке переконання ForUm'у висловив народний депутат Ярослав Сухий, коментуючи надмірну кількість виготовлених виборчих бюлетенів.

«Думаю, що спроби влади, використовуючи адмінресурс, робити все, що завгодно, аби лиш у парламенті було понад 300 депутатів до більшості, можуть призвести до того, що сформована штучно Верховна Рада, розвалиться дуже швидко», - сказав він.

Парламентарій підкреслив, що на цих виборах використовується дуже багато технологій.

«Методи, що застосовуються сьогодні, викликають лише гірку іронію. Дуже прикро все це», - зазначив він.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія прийняла рішення виготовити виборчі бюлетені в тій же кількості, що і на попередніх парламентських виборах. В тому числі для Криму і Донбасу.

На позачергових виборах у Верховну Раду буде надруковано на 1,5 млн бюлетенів більше, ніж на останніх президентських. Про це свідчать дані ЦВК. Так, перед виборами президента було випущено 34 693 тис. копій, тоді як орієнтовна кількість виборців в одномандатних округах у парламентську кампанію сягне 36 257 тис. Ці цифри повністю збігаються з кількістю бюлетенів, які ЦВК надрукувала на виборах у Раду в жовтні 2012 р.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом