Уряд затвердив план заходів щодо скорочення споживання газу до 2017 року, повідомили ForUm'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

Відзначається, що відповідне рішення було прийнято на засіданні 16 жовтня.

«Зокрема, планом поставлена мета виділення в наступному році бюджетних коштів для покриття частини кредитів підприємцям під закупівлю енергозберігального обладнання і відшкодування частини кредитів для населення на придбання енергоефективного обладнання і матеріалів», - сказано в повідомленні.

Також підкреслюється, що поряд з цим в план увійшли заходи з розробки низки стимулюючих механізмів: з виробництва і споживання біометану, впровадження заходів з енергозбереження в будівлях, переведення альтернативних об'єктів у сфері теплопостачання на стимулююче тарифоутворення.

Крім того, згідно з планом, для об'єктів альтернативної енергетики повинні бути спрощені процедури землевідведення і їм буде надано право на укладення довгострокових договорів у сфері теплопостачання.

У прес-службі підкреслюють, що, за оцінками фахівців, впровадження комплексу затверджених заходів уже в 2018 році дозволить Україні досягти точки енергетичної незалежності в частині забезпечення газом комунальної і бюджетної сфери.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна не замерзне взимку, оскільки в країни є ресурси для проходження опалювального сезону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55