Харківський міський голова Геннадій Кернес підписав розпорядження про проведення люстрації в міській раді Харкова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міськради.

«Згідно з розпорядженням, керівники виконавчих органів міськради (крім керівників виконавчих органів, що входять до складу апарату Харківської міської ради та виконавчого комітету) до 21 жовтня повинні забезпечити проведення відповідними кадровими підрозділами перевірки відомостей, зазначених у особових справах підлеглих працівників, для виявлення осіб, до яких застосовується заборона протягом десяти років обіймати посади, щодо яких здійснюється очищення влади (люстрація), на основі критеріїв, визначених ч. 1 ст. 3 закону України «Про очищення влади».

Як зазначається, результати перевірки будуть направлені до Служби персоналу Харківської міськради для узагальнення та інформування харківського міського голови.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України підтримала Закон України «Про очищення влади».

9 жовтня закон підписав Президент України Петро Порошенко, а 15 жовтня закон був опублікований в офіційному виданні Верховної Ради - газеті «Голос України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом