У Донецькій області військовослужбовці дорожньо-комендантської батальйону Центру дорожного забезпечення інженерних військ Збройних Сил України відновили 20-метровий міст поблизу міста Артемівськ, на ділянці дороги між Слов'янськом і Дебальцевим. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Мостовий перехід встановлено та проведено його дообладнання», - йдеться в повідомленні.



Як відзначили в прес-службі, за словами полковника Василя Пекекельного, члени незаконних збройних формувань, відступаючи зі Слов'янська в липні, підірвали цей автомобільний міст над залізницею.

«Силами одного з інженерних підрозділів ми частково відновили транспортне сполучення через нього, але цього було недостатньо, і важка техніка і багатотонні вантажівки йшли в обхід. Тепер ми, шляхом встановлення додаткового мосту через зруйновану вибухом частину споруди, яка здатна витримати навантаження в 60 тонн, значно підвищили пропускну здатність на цій ділянці автомобільної дороги», - сказав полковник.



В цілому, згідно з даними Міноборони, за час проведення антитерористичної операції НЗФ були зруйновані 55 мостів, з яких 16 - залізничні, 36 - шляхопроводи та автомобільні мости і 3 - пішохідні.



У свою чергу, інженерні підрозділи, що беруть участь в АТО, вже відновили рух на майже десяти з них. Водночас, поблизу окремих мостів на найважливіших транспортних гілках, які зазнали значних руйнувань, наведені понтонні переправи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом