Німецька профспілка машиністів залізничного транспорту GDL оголосила про проведення страйку, що триватиме всі вихідні і зачепить вантажні та пасажирські перевезення по всій Німеччині.

У п'ятницю, 17 жовтня, з 15 години за місцевим часом розпочнеться акція протесту машиністів товарних поїздів. Поїзди дальнього і регіонального сполучення, а також приміські електрички не будуть ходити з 2-ї години ночі 18 жовтня до 4-ї години ранку 20 жовтня, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Deutsche Welle.

Голова профспілки Клаус Везельски закликав залізничний концерн Deutsche Bahn «припинити, нарешті, блокаду, що ведеться на шкоду пасажирам, і як можна швидше домовитися з GDL про тарифні договори для персоналу залізничного транспорту». «Роботодавцю відомо, що ми готові піти на компроміс щодо змістовної частини переговорів», - сказав він.

Між тим, як пише видання, в семи федеральних землях ФРН в майбутні вихідні починаються осінні шкільні канікули, а ще у двох, включаючи найбільш густонаселену землю Північний Рейн - Вестфалію, канікули закінчуються. На початку і в кінці шкільних канікул різко зростає пасажиропотік на залізничному транспорті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом