16 жовтня в селі Йорданешти Глибоцького району Чернівецької області «ЗАСТУП» разом з селянським обслуговуючим кооперативом «Сірет-Агро» провів благодійну акцію, в результаті якої сільські родини отримали 20 пар племінних овець, повідомляє прес-служба політсили.

За умовами благодійної акції, кожна сім'я зобов'язується доглядати і розмножувати тварин. Молочну продукцію залишають собі, а от молодняк селяни повинні передавати іншій сільській родині, яка повинна вчинити так само з новим поголів'ям.



«Ми переконані, що така ланцюгова реакція добрих справ дозволить селянам розвивати власні сімейні господарства і підтримувати вівчарство в Йорданештах», - зазначив активіст «ЗАСТУПу» Валерій Воротняк.

За словами активіста «ЗАСТУПу», вівчарство в цьому селі процвітає з незапам'ятних часів. З молочних продуктів сільські умільці виготовляють за старовинними рецептами унікальний копчений будз і вурду. «Сирні продукти готують, дотримуючись секретів своїх предків. Саме цим майстра молочної справи і славляться в районі і за його межами», - йдеться в повідомленні.

В той же день, 16 жовтня, у Чернівцях відбувся регіональний форум політичної партії «ЗАСТУП», який пройшов у рамках передвиборчого турне політсили. У заході взяли участь лідери партії Ірина Синявська та Володимир Хоменко. На форум приїхали 550 представників села, сільської інтелігенції, фахівців аграрного ринку, аграріїв, сільських голів з усієї Чернівецької області.



Заступник лідера «ЗАСТУПу» Ірина Синявська підкреслила, що завданням партії є мир і хліб у кожному домі. А для цього необхідно комплексно підійти до вирішення проблем села.



«Досі жодну владу не цікавили проблеми українських фермерів та відродження села. Як наслідок, у нас найродючіша земля у світі, на якій живуть і працюють люди, ледь зводячи кінці з кінцями. Наша програма «За рідну землю!» покликана вирішити величезний масив проблем, що накопичився в селі», - заявила Ірина Синявська.



Один з лідерів партії «ЗАСТУП» Володимир Хоменко підкреслив, що, перш за все, необхідна децентралізація влади: долю сіл повинні вирішувати сільські громади. А для цього необхідно законодавчо розширити їх повноваження і підкріпити грошовими ресурсами, розширивши податкову базу місцевих бюджетів. Крім того, «ЗАСТУП» виступає за створення стимулів для фермерів-початківців, запровадження спеціального режиму сприяння для лікарів, учителів та інших представників сільської інтелігенції, щоб зробити село привабливим для життя. «ЗАСТУП» пропонує і вже реалізує фундаментальну програму розширення сільгоспвиробництва, розвитку нової інфраструктури для реалізації та переробки продукції. Політсила у Верховній Раді буде домагатися прийняття та фінансування Державної програми, яка буде гарантувати сільським дітям доступ до якісної освіти, підніме якість медицини. В селах будуть не закривати, а будувати і оснащувати сучасним обладнанням дитсадки, школи, ФАПи та амбулаторії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97