Європейський інвестиційний банк підтримає Україну у відновленні інфраструктури Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

«У планах є шість нових програм у рамках співпраці між Україною та Європейським інвестиційним банком. Першочерговим є проект з відновлення інфраструктури територій, які постраждали від бойових дій на Сході України, і задоволення першочергових потреб тимчасово переміщених осіб», - йдеться в повідомленні.

Так, як перший крок пропонується загальна позика, що не потребує детальної форми.

Крім того, як зазначили в прес-службі, для реалізації цього проекту ЄІБ прагне заручитися співпрацею з боку інших фінансових інститутів.

«Я хочу ще раз запевнити, що з нашого боку буде повна співпраця і підтримка цих проектів та планів, і вона не обмежується виключно реабілітацією східних регіонів України. На майбутнє ми плануємо розширювати обсяги нашого партнерства з розумінням того, що в майбутньому Україна може стати членом Європейського Союзу. Тому що я думаю, що інтереси ЄС та України повністю збігаються. Вони полягають у тому, щоб Україна була стабільною й розвивалася і це в інтересах як України, Україна - частина Європи. І саме тому ми працюємо разом», - цитує прес-служба Віце-президента ЄІБ Ласло Бороняя.

Цього року ЄІБ підтримано один проект - «залізничний Бескидський тунель (Україна)».

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко сподівається, що у фонд відбудови Донбасу вдасться зібрати не менше 1 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41