У четвер, 16 жовтня, під час засідання Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з організації проведення відновлювальних робіт пошкоджених об'єктів соціальної та транспортної інфраструктури, житлового фонду і систем життєзабезпечення на території Донецької та Луганської областей. Про це сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

За його словами, планом передбачено, зокрема, розробку та ухвалення актів уряду, необхідних для оперативного вирішення питань відновлення життєдіяльності Донбасу, заходи з обстеження, проектування, визначення пошкоджених об'єктів, що потребують першочергового фінансування, спрощення процедур затвердження проектної документації і порядку виконання відновлювальних робіт на автошляхах та інше.

«Це чіткий план, за яким ми будемо діяти найближчим часом у питаннях відновлення життєдіяльності на відповідних територіях Донецької та Луганської областей, звільнених від членів незаконних збройних формувань. Він передбачає визначення обсягів руйнувань, проведення обстеження пошкоджених будівель, формування джерел фінансування», - зазначив Гройсман.

За його словами, всі ці питання повинні бути визначені до кінця поточного року. «Центральна та місцева влада спільно працюватимуть над реалізацією відновлювальних заходів», - резюмував віце-прем'єр.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко сподівається, що у фонд відбудови Донбасу вдасться зібрати не менше 1 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом