Партія «ЗАСТУП» виступає за створення рівних можливостей розвитку агрохолдингів і фермерських господарств. Про це під час міжнародного аграрного форуму «АГРОПОРТ-2014», який розпочався в Харкові, заявив заступник лідера партії «ЗАСТУП» Геннадій Новіков.



За його словами, сьогодні експортний потенціал України створюють агрохолдинги. У той же час у малих та середніх фермерських господарств немає можливості вивезти продукцію за межі країни. В ЄС ситуація кардинально протилежна.

«В Європі левову частку експорту забезпечують малі фермерські господарства, яким держава надала підтримку. Наша принципова позиція, і ми будемо домагатися її реалізації, - знайти золоту середину: в Україні мають бути створені однакові умови доступу до фінансових ресурсів і ринків збуту продукції як для агрохолдингів, так і для фермерів. Щоб мир і хліб були в кожному домі!» - зазначив Геннадій Новіков.

Він також додав, що підтримка малих і середніх виробників є одним з ключових пунктів передвиборчої програми «ЗАСТУП» - «За рідну землю!».

«На мій погляд, сільському господарству не потрібна революція. Селянам та сільгоспвиробникам необхідні послідовні, системні реформи. І «ЗАСТУП» їх розробив. Адже сьогодні настав час захистити себе, дім і рідну землю», - резюмував Геннадій Новіков.

Нагадаємо, що рішенням 66-ї сесії ООН 2014-й рік оголошено Міжнародним роком фермерських господарств. Тому основна мета Східноукраїнського агрофоруму, на якому виступають лідери «ЗАСТУПу», - створити умови для підвищення ефективності аграрного бізнесу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71