За сприяння прокуратури міста Києва поточного року виплачено майже 140 млн грн заборгованості із заробітної плати й поновлено права понад 15,5 тис. столичних працівників. Про це повідомляє прес-служба Київської прокуратури.

«Так, нещодавно прокуратурою спрямовано до суду кримінальне провадження за фактом умисної невиплати зарплати 13 працівникам відкритого акціонерного товариства «НДМО «Діалір». Як з'ясувалося, директор компанії понад 10 років не виплачував своїм підлеглим зарплату. В результаті робітники не отримали 2,4 млн гривень заробітної плати», - йдеться в повідомленні.

В цілому, як зазначили в прес-службі, за результатами перевірок, проведених у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у сфері оплати праці, внесено 92 документи реагування, притягнуто до відповідальності 26 посадових осіб, з них - 16 працівників органів контролю.

Крім того, органами прокуратури пред'явлено до суду 206 позовів на суму 4 млн грн, які задоволені в повному обсязі, і зареєстровано 36 кримінальних проваджень за ст. 175 КК України (Невиплата заробітної плати), з яких 35 спрямовано до суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46