Президент США Барак Обама під час своєї відеоконференції 15 жовтня обговорив з лідерами Великобританії, Німеччини, Франції та Італії шляху досягнення миру на Донбасі. Про це він повідомив у ході телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Також Барак Обама повідомив про свою відеоконференцію з лідерами Великобританії, Німеччини, Франції та Італії, де, серед іншого, йшлося про шляхи досягнення миру на Донбасі», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Крім цього, в ході розмови Порошенко подякував США і особисто Обамі за підтримку України і мирного плану. Співрозмовники висловили тверде переконання, що Мінські домовленості, зокрема повинні неухильно дотримуватися і виконуватися всіма сторонами.

У цьому контексті Президенти України і США приділили особливу увагу питанню контролю за українсько-російським кордоном і відзначили, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей повинні бути легітимними.

Співрозмовники також обговорили питання енергетики та відзначили важливість вирішення газового питання.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама затвердив надання додаткової допомоги Україні в галузі оборони і безпеки на суму понад $46 млн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24