Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила атаку членів НЗФ на позиції сил антитерористичної операції в районі населених пунктів Сміливе і Хороше під Луганськом. Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

Згідно зі звітом ОБСЄ, 13 жовтня до блокпоста сил АТО між н.п. Хороше і Сміливе за 40 км на північний захід від Луганська підійшли члени Луганської народної республіки, які пред'явили ультиматум українським військовим: або здаватися, або прийняти бій, передає «РБК-Україна».

Вранці 14 жовтня, за словами українських військових, між сторонами відбувався бій. Сили АТО потрапили в оточення бойовиків, через що серед українських військових було 12 нещасних випадків (поранених і вбитих), два з яких підтверджують спостерігачі ОБСЄ.

Українські військові безуспішно намагалися забрати поранених і вбитих з місця події. Після цього спостерігачі ОБСЄ підійшли до представників ЛНР й отримали від них обіцянку, що постраждалим буде надана медична допомога.

Сьогодні, 15 жовтня, глава Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що бій під Бахмуткою тривав усю ніч, серед українських військових є вбиті, поранені, деякі були взяті в полон.

РНБО спростовує інформацію про оточення сил АТО під Бахмуткою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17