Президент Росії Володимир Путін підписав Федеральний закон «Про особливості застосування окремих положень федеральних законів та інших нормативних правових актів Російської Федерації, що містять норми трудового права, в зв'язку з прийняттям у Російську Федерацію Республіки Крим та утворенням у складі Російської Федерації нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Федеральний закон прийнятий Державною Думою 26 вересня і схвалений Радою Федерації 1 жовтня 2014 року.

Федеральним законом встановлюється, що у період до 1 січня 2015 року до трудових і безпосередньо пов'язаних з ними відносин, що виникли на територіях Криму та м. Севастополя до набуття цим законом чинності, поряд із трудовим законодавством Російської Федерації застосовуються закони й інші нормативні правові акти, які містять норми трудового права, що діяли на територіях зазначених суб'єктів Російської Федерації до прийняття їх в Російську Федерацію, в частині, що не суперечить трудовому законодавству Російської Федерації.

При цьому законом передбачається, що якщо на територіях Республіки Крим та м. Севастополя законодавством, що діяло раніше, працівникам встановлювався більш високий рівень гарантій і компенсацій, то положення цього законодавства застосовуються аж до 1 січня 2015 року. Якщо зазначеним законодавством передбачався знижений порівняно з трудовим законодавством Російської Федерації рівень гарантій та компенсацій працівникам, то після дня набуття чинності Федерального закону застосовується трудове законодавство Російської Федерації.

Документом також встановлюється, що розірвання трудових договорів після набуття ним чинності здійснюється з підстав та в порядку, які встановлені Трудовим кодексом Російської Федерації та іншими федеральними законами, а умови трудових договорів, які не відповідають вимогам федеральних законів та інших нормативних правових актів Російської Федерації, припиняють дію з 1 січня 2015 року.

Крім того, законом регулюються питання використання трудових книжок, виданих відповідно до законодавства, що раніше діяло на територіях Республіки Крим та м. Севастополя, а також документів про освіту, кваліфікацію, наявність спеціальних знань або спеціальних прав.

У Федеральному законі визначено особливості застосування, в тому числі продовження дії, результатів атестації робочих місць за умовами праці, проведеної у роботодавців відповідно до законодавства, що раніше діяло на територіях Республіки Крим та м. Севастополя.

Нагадаємо, договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів підписаний 18 березня 2014 року в Кремлі, повідомляє прес-служба президента РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88