Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's 14 жовтня підвищила довгостроковий кредитний рейтинг Києва та рейтинги випусків міста з «СС» до «ССС», прогноз – «стабільний». Про це повідомили в прес-службі агентства.

У той же час S&P вивело рейтинги зі списку CreditWatch («рейтинги на перегляді»), куди вони були поміщені 24 вересня з негативним прогнозом.

Підвищення рейтингів Києва обумовлене погашенням облігацій серії «В» обсягом 1,125 млрд грн 8 жовтня - через два дні після запланованої дати погашення, але в рамках пільгового періоду - замість планованої реструктуризації, повідомляє «РБК-Україна».

Облігації були погашені за допомогою екстрено організованого механізму рефінансування у формі нового випуску облігацій в національній валюті серії «Н» обсягом 2,625 млрд грн терміном погашення через 360 днів. «У зв'язку з цим ми вважаємо, що облігації серій «С», «D» та «Е» будуть погашені своєчасно протягом 2014 р.», - зазначили в S&P.

Нагадаємо, 11 жовтня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило рейтинг України за національною шкалою з uaBB+ до uaBBB-. Згідно з повідомленням агентства, підвищення рейтингу пов'язане виключно зі зміною критеріїв, за якими S&P оцінює рейтинги за національною шкалою, а не з поліпшенням ситуації в країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20