Люди олігарха Ігоря Коломойського під виглядом інвентаризації намагаються захопити Одеський нафтопереробний завод. Про це Корреспондент.net повідомив гендиректор підприємства Марк Епштейн.

За його словами, 13 жовтня була перша спроба захоплення заводу. Зокрема, приблизно о 22:30 до пропускної НПЗ під'їхали три автобуси з людьми в однаковій чорній формі.

«Спочатку вони заявили, що у них завдання змінити охорону, потім сказали, що у них завдання забезпечити правопорядок. Старший їх представився Сергієм, сказав, що він співробітник одеського міськвиконкому. На запитання з якою метою і хто його відправив, він сказав: без коментарів», - сказав Епштейн.

Потім, за його словами, до заводу під'їхав заступник начальника Суворовського райвідділу з кількома співробітниками міліції. Він пояснив, що йому сказали забезпечити правопорядок і це завдання начальника УВС області.

«Вони до дванадцятої ночі були біля прохідної, всередину не проникали. Потім їх залишилося 12 осіб, а решта - роз'їхалися. Сьогодні ж знову збиралися якісь незрозумілі люди, потім вони поїхали. Поки нічого не відбувається», - сказав гендиректор заводу.

Епштейн також не виключає, що сьогодні вночі буде друга спроба захоплення підприємства.

У свою чергу юрист НПЗ Денис Серебренніков заявив, що рейдерським захопленням займаються структури Ігоря Коломойського.

«Титан», який блокує завод, - це структура Коломойського, під проводом їх же начальника охорони групи «Приват». Вони намагалися змістити охорону на заводі на свою під приводом того, що сьогодні буде день УПА, щоб убезпечити завод. Але такі речі не робляться вночі і принаймні попереджається керівництво заводу», - сказав юрист.

За його словами, до заводу в ніч на 14 жовтня приїжджав слідчий одеської міліції з спецуправління з постановою про інвентаризацію Одеського НПЗ. У постанові також сказано, що співробітники МВС до перевірки на заводі хочуть залучити співробітників «Ексимнафтопродукту», структури, що належить Ігорю Коломойському.

Серебренніков також повідомив, що рейдерське захоплення Одеського НПЗ - не поодинокий випадок. За його словами, невідомі люди силою захопили Херсонську перевалку.

«На ній також знаходяться нафтопродукти, частина яких арештована на 10 мільйонів доларів, а також 10 мільйонів доларів - завезених нафтопродуктів сторонніми фірмами. Невідомі люди зайшли на завод і вигнали директора», - сказав юрист.

За його словами, співробітники заводу звернулися до суду, оскільки не отримали жодного пояснення таких дій. Директор перевалки також звернувся в апеляційний суд Одеси, де зараз розглядається ця заява.

«Ми зараз чекаємо рішення суду, але міліція, не чекаючи рішення, вигнала співробітників заводу і загнала на його територію 11 бензовозів, залила їх повністю пальним», - повідомив Серебренніков.

Юрист зазначив, що близько 100 співробітників міліції, які повинні забезпечувати правопорядок, втручаються у господарський спір.

«Раніше в постанові суду щодо Херсонської перевалки було сказано, що пальне передадуть іншій фірмі з подальшою реалізацією. Але передається те, що перебуває під арештом. Тобто, немає ні слідства, ні рішення суду у цій справі, а вже речові докази продаються», - пояснив юрист.


Раніше повідомлялося, що Одеський НПЗ перебуває під вартою у зв'язку з розслідуванням справи власника групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка. Адвокат Курченка Андрій Федур заявляв, що з Одеського нафтопереробного заводу хочуть викрасти нафту на десятки мільйонів гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67