14 жовтня Генеральний прокурор України Віталій Ярема прокоментував ситуацію з потрійним громадянством у губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. За словами Яреми, його потрібно звільнити. Про це повідомила «Українська правда».

«Щодо заяви голови Дніпропетровської ОДА про те, що у нього потрійне громадянство, - покарання може бути лише дисциплінарним, кримінальної відповідальності не передбачено за подвійне або потрійне громадянство, - заявив Ярема.

Також він зазначив, що на це, однозначно, треба реагувати. Однак, це питання не в його компетенції, пише «Комсомольская правда».

«Мені здається, якщо людина сама про це заявляє, то вона має бути звільнена з посади, але це питання в компетенції Президента України, - додав Ярема.

Нагадаємо, що сам Коломойський дійсно не приховує наявності трьох паспортів.

«Ви що, не дивіться телеканал «Інтер»? Льовочкін перерахував там усі паспорти, крім мальтійського. Мальтійського немає», - заявив Коломойський.

Пізніше губернатор відповів на запитання прямо і відкрито заявив про наявність ще двох паспортів.

«Крім українського? Ізраїльський і кіпрський», - сказав Коломойський.

Також він додав, що не бачить у цьому нічого протизаконного.

«А в Конституції написано, що заборонено подвійне громадянство. А потрійне - не заборонено», - додав губернатор.

Інтерпол не збирається виконувати прохання Росії про міжнародний розшук губернатора Дніпропетровщини. У РФ главу Дніпропетровської області звинуватили у вбивствах, викраденнях людей та інших злочинах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом