У Донецьку заборгованість по зарплатах і пенсіях становить близько мільярда гривень. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив перший заступник міського голови Донецька Костянтин Савінов.

«Частково минулого тижня і сьогодні були проведені розрахунки (з педагогами та медичними працівниками. - Ред.), звичайно, не в повному обсязі. Також ми отримали заробітну плату за один місяць працівникам виконавчих органів влади, виконкомам, районним радам, але все одно заборгованість перед містом досить серйозна. За нашими підрахунками, з урахуванням невиплачених пенсій за вересень, а також не розпочатих виплат пенсій за жовтень, ця сума становить близько 1 млрд грн», - сказав він.

За словами Савінова, повністю заблокована можливість органів місцевого самоврядування розрахуватися за отримане паливо, за поставлені матеріали, надані послуги, у тому числі і по підготовці міста до роботи взимку, повідомляє «Кореспондент».

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що за кілька місяців державний бюджет не отримав з Луганської та Донецької областей 3,7 мільярда гривень податків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом