Поліція Фергюсона в понеділок затримала майже 50 демонстрантів, які брали участь в акції протесту проти вбивства чорношкірого підлітка поліцейським в Сент-Луїсі, про це сказав представник поліції міста Тім Золл, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, близько 42 осіб були затримані за спробу заблокувати входи в поліцейську дільницю міста. Ще шість чоловік, які перекрили дорогу, були затримані пізніше з-за відмови звільнити проїжджу частину.

Як повідомляв ForUm, заворушення в місті почалися після вбивства 9 серпня поліцейським 18-річного афроамериканця Майкла Брауна.

За версією правоохоронних органів, юнака запідозрили в тому, що він виніс з магазину коробку сигар, не заплативши за них. При цьому Браун нібито грубо схопив і потім відштовхнув працівника супермаркету, який спробував зупинити його.

Для жителів Фергюсона вбивство Брауна стало приводом звинуватити владу у надмірному застосуванні сили.

Акції протесту, що проходять у місті, кілька разів переростали в заворушення, були зафіксовані випадки вандалізму, мародерства, а також застосування демонстрантами вогнепальної зброї та коктейлів Молотова. Поліція у свою чергу була змушена застосувати проти демонстрантів сльозогінний газ та інші спецзасоби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

15