Контррозвідка Служби безпеки України затримала громадянина України на прізвисько Мінус, який в складі бандформування ДНР під керівництвом так званого Скорпіона забезпечував «пропускний режим» на блокпостах членів незаконних збройних формувань.

За даними прес-центру відомства, в травні Мінус добровільно вступив в одне з місцевих НЗФ. Його спеціалізацією було будівництво і зміцнення блокпостів в н.п. Карлівка і Піски Донецької області.

«Встановлено, що чоловік безпосередньо здійснював перевірку громадян України, які перетинали блокпости. Погрожуючи зброєю, чинячи психологічний тиск і принижуючи, він особисто обшукував проїжджих і їх транспорт, конфісковував цінні речі і автомобілі для власної наживи і потреб НЗФ», - заявили у відомстві.

Відібраний транспорт використовувався для перевезення озброєних патрулів бойовиків, обшивався бронею, оснащувався засобами зв'язку - перетворювався на так звані бойові машини, на яких НЗФ здійснювали збройні напади на українських військових. Дорогі конфісковані іномарки НЗФ залишали собі.

Відносно затриманого триває досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19
Теги