У спеціальній спостережної місії ОБСЄ готові працювати з безпілотними літальними апаратами для моніторингу ситуації на Донбасі і моніторити українсько-російський кордон.

«Ми зі свого боку підготувалися до роботи з безпілотниками, вони вже тут. Що стосується моніторингу кордонів, то ми готові взятися і за цю справу», - заявив на прес-конференції в Києві керівник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) посол Ертугрул Апакан.

Він додав, що вже завершена технічна підготовка до виконання цього завдання. Апакан також заявив, що ОБСЄ вітає кроки з деескалації напруженості на сході України, передає «Інтерфакс-Україна».

У свою чергу спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків поінформував, що найближчим часом місія очікує прибуття в Україну ще двох безпілотників.

«Вже два прибули в країну. Завтра ми очікуємо ще, і буде вже чотири», - сказав він.

За його словами, початок процесу моніторингу ситуації з допомогою БПЛА є складною процедурою, яка вимагає ретельної підготовки.

Нагадаємо, Німеччина і Франція готові надати безпілотні літальні апарати і «збройний супровід» для моніторингу за дотриманням перемир'я в Україні під егідою ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

13