Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ буде розширена на прохання українського керівництва. Про це заявив голова місії Ертугрул Апакан на прес-конференції в понеділок у Києві.

«Ми будемо діяти в напрямі розширення нашої команди, щоб задовольнити ті потреби, які висловило українське керівництво», - повідомив він.

Крім того, за словами Апакана, місія має намір розширити обсяги своєї діяльності на сході України, в тому числі що стосуються моніторингу ситуації на українсько-російському кордоні. Відповідаючи на запитання журналістів, чи фіксують спостерігачі ОБСЄ відведення російських військ від кордонів України, він зазначив, що місія вітає «всі дії, які допомагатимуть деескалації ситуації в Україні». Своєю чергою спікер спеціальної наглядової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків сказав, що представники місії не коментують питання відведення російських військ до місць постійної дислокації із прикордонних з Україною регіонів РФ, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми незалежна місія, об'єктивна. Ми не особливо приєднуємося до коментування всіх цих справ на високому рівні. Але....ми вітаємо все, що призведе до тривалого і надійного припинення вогню», - сказав Боцюрків.

Нагадаємо, 13 жовтня Президент Петро Порошенко заявив, що ОБСЄ збільшила кількість своїх спостерігачів на сході України до півтори тисячі осіб. Як відомо, моніторингова місія ОБСЄ була відправлена в Україну терміном на шість місяців, починаючи з 21 березня. Мета місії полягає у сприянні деескалації, зміцненні миру, стабільності і безпеки в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом