Російського суперважковаговика Олександра Повєткіна виключено з рейтингу Всесвітньої боксерської асоціації (WBA). Це випливає з оприлюдненого на офіційному сайті організації нового списку кращих боксерів, повідомляє ТАСС.

У вересневому рейтингу Повєткіна немає серед 15 кращих. У серпні він займав третє місце.

Повєткін мав титул «регулярного» чемпіона світу WBA в 2011-2013 роках. У жовтні минулого року він програв українцеві Володимиру Кличку за очками. Навесні нинішнього року WBA запропонувала росіянину провести бій за титул «регулярного» чемпіона з кубинцем Луїсом Ортісом, але промоутери Повєткіна відповіли відмовою. Замість цього він провів у травні рейтинговий бій з німцем Мануелем Чарром, вигравши технічним нокаутом у 7-му раунді.

Наступний поєдинок росіянин проведе 24 жовтня в Москві з камерунцем Карлосом Такамом. Всього у послужному списку Повєткіна 27 перемог (19 нокаутом), одна поразка.

Наразі перше місце в рейтингу WBA у суперважкій вазі займає Ортіс, який виграв у вересні у нігерійця Латіфа Кайоде і завоював звання «тимчасового» чемпіона світу. Наступний поєдинок він має провести з «регулярним» чемпіоном Русланом Чагаєвим з Узбекистану.

Представників Росії в рейтингу суперважкоатлетів WBA на цей момент немає.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20