Режим припинення вогню встановлено на більшій частині лінії конфлікту на сході України. Про це йдеться у зверненні Глави держави до українського народу, опублікованому на сайті Президента.

У зверненні також йдеться, що Петро Порошенко розраховує, що найближчими днями стане можливим домогтися повного припинення вогню на Донбасі.

«Ми розраховуємо вже найближчими днями домогтися повного припинення вогню. Після того як це відбудеться, почнеться створення буферної зони. Обидві сторони відведуть важкі озброєння як мінімум на 15 кілометрів углиб контрольованих територій. Значна частина, я сподіваюся, залишить територію України. Як наслідок - утворюється тридцятикілометровий пояс безпеки», - йдеться у зверненні.

На думку Порошенка, ці заходи унеможливлять обстріл членами НЗФ населених пунктів Донбасу «і принесуть довгоочікувану безпеку мирним жителям».

Президент також зазначив, що в результаті запровадження режиму припинення вогню вдалося зупинити наступ противника по всій лінії конфлікту.

Раніше ForUm повідомляв, що Президент України Петро Порошенко задовольнив рапорт про відставку міністра оборони Валерія Гелетея, який той подав Главі держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом