У Львівській області з початку року правоохоронними органами зафіксовано 77 хибних повідомлень про замінування. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області.

«З початку року працівники міліції зафіксували 77 хибних повідомлень про замінування. За всіма фактами порушено кримінальні провадження за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років», - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, тільки за середу, 10 жовтня, на оперативний номер 102 надійшло три повідомлення про замінування.

«Правоохоронці вже оглянули школу в селі Нагуєвичі, Дрогобицького району, вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Тепер сапери обстежують приміщення та прилеглі території Головного залізничного вокзалу у Львові та одного з готелів, який знаходиться в центральній частині міста», - наголошується в повідомленні.

За всіма фактами порушено кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно зі статтею передбачає позбавлення волі на строк до шести років. Проводяться заходи зі встановлення особи анонімів, які повідомили про замінування навчального закладу, залізничного вокзалу та готелю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом