Посол України в Мінську Михайло Єжель, який представляє на саміті СНД Україну, звинуватив діючі на сході України незаконні збройні формування в порушенні режиму припинення вогню, і закликав усі сторони конфлікту зробити все для мирного врегулювання конфлікту.

«Ми вкрай стурбовані недотриманням досягнутих домовленостей з боку незаконних збройних формувань, які орудують на Донбасі, а саме триваючими грубими порушеннями з їх боку режиму незастосування зброї», - заявив Єжель на саміті СНД у п'ятницю.

«Ми закликаємо всі причетні сторони, що мають вплив на процеси, котрі відбуваються на Донбасі, використовувати весь свій авторитет і докласти максимум зусиль, щоб сприяти виконанню всіх без винятку положень мінських домовленостей. Насамперед йдеться про неухильне дотримання двостороннього режиму припинення вогню, швидке звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб», - сказав представник України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він закликав сприяти відновленню ефективного контролю над українсько-російським кордоном за участю представників ОБСЄ.

«Особливо важливе виконання такого зобов'язання, як виведення іноземних збройних формувань, бойовиків і техніки з території України», - сказав Єжель.

«Україна має намір і надалі докладати максимальних зусиль для негайного припинення кровопролиття на Донбасі, деескалації ситуації, її подальшої стабілізації, а також швидкого економічного відновлення регіону», - заявив посол.

Нагадаємо, 9 жовтня Міністерство закордонних справ України заявило, що в зоні антитерористичної операції незаконні військові формування понад 1300 разів порушували режим припинення вогню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом