Національний банк України визнав неплатоспроможними банки «Аксіома», ІнтерКредитБанк і Меліор Банк. Про це повідомляється на сайті регулятора.

«Національний банк України за останні роки неодноразово привертав вищезазначені банки до відповідальності за порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. Зокрема, протягом 2012-2014 років до ПАТ «КБ» Аксіома» НБУ застосував шість заходів впливу (санкцій) за порушення зазначеного законодавства», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим за результатами перевірок діяльності ПАТ «КБ» Аксіома», ПАТ «ІнтерКредитБанк», ПАТ «Меліор Банк», проведених регулятором у вересні 2014 року, встановлено факти здійснення масштабних операцій з готівковими коштами в національній валюті.

В НБУ зазначили, що до банків, які не забезпечують створення та функціонування адекватної системи управління ризиками у сфері фінансового моніторингу і беруть на себе ризики використання послуг банку для відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму, регулятор і в подальшому буде застосовувати заходи впливу адекватно до загроз, які створює ризикова діяльність банків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23
Теги