Попередні результати голосування на позачергових парламентських виборах можна очікувати 29-30 жовтня, прогнозує голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«Якщо говорити про попередні відомості та результати підрахунку голосів на виборчих дільницях, то я думаю, що їх слід очікувати десь у середу-четвер після дня голосування», - заявив він в інтерв'ю «П'ятому каналу» в четвер, 9 жовтня.

Такий термін глава ЦВК пояснив тим, що «одночасно будуть рахувати бюлетені за пропорційним компонентом - за партійними списками і за підсумками голосування в кожному окремо взятому одномандатному окрузі», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Потім ці дані будуть вводитися в систему «Вибори» на рівні окружних комісій. Я думаю, що традиційно - середа-четвер, коли можна очікувати на остаточні попередні результати підрахунку голосів на виборчих дільницях», - сказав Охендовський.

При цьому він нагадав, що офіційні результати ЦВК повинна встановити не пізніше ніж на 15-й день з дня голосування.

«Ми завжди намагаємося зробити хоча б на день раніше - у передостанній день. Я думаю, що встановлені законом терміни і в цьому випадку будуть витримані ЦВК, і не пізніше ніж через 15 днів після дня голосування ми зможемо назвати прізвища всіх новообраних народних депутатів України», - резюмував глава ЦВК.

Нагадаємо, згідно з календарним планом ЦВК не пізніше 10 листопада повинна встановити офіційні результати позачергових парламентських виборів, які заплановані на 26 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109