Росспоживнагляд заборонив ввезення в Росію деревно-стружкових плит виробництва компанії ТОВ «Кроно-Україна». Таке рішення мотивовано порушенням санітарно-епідеміологічного законодавства, а саме підвищеним вмістом в матеріалах формальдегіду, йдеться в повідомленні відомства.

«За офіційними даними Міжнародного агентства з дослідження раку, доведено зв'язок формальдегіду з підвищеним ризиком розвитку ракових пухлин носоглотки», - повідомили в Росспоживнагляді.

На цій підставі відомство призупиняє з 13 жовтня ввезення на територію Росії деревно-стружкових матеріалів українського підприємства.

«Відповідна інформація направлена у Федеральну митну службу і управління Росспоживнагляду по суб'єктах Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Наразі Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд тимчасово заборонили ввезення з України деяких товарів через претензії до їх якості: рослинної продукції в ручній поклажі, багажі та посилках; молока та молочної продукції (виявлені антибіотики для тварин); сої, соняшнику та кукурудзяного борошна; свиней (через вірус АЧС); продовольчої картоплі (карантинне захворювання - золотиста нематода); плодоовочевої продукції, рибних консервів і соків; кондитерської продукції (невідповідність вмісту маркуванню).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом