«Опозиційний блок» провів в Одесі мітинг біля будівлі обласної державної адміністрації, де ще минулого тижня господарювала підгодована владою банда, повідомляє прес-служба партії.

Так, згідно з повідомленням, на демонстрацію вийшли сотні одеситів, щоб висловити протест проти зростання цін, обвалу курсу гривні, переслідувань опозиції та провальної політики влади.

Як зазначили в прес-службі, місцеві чиновники намагалися завадити проведенню мітингу, організувавши рідку масовку, яка приховувала свої обличчя за масками, які цього разу побоялися атакувати рішуче налаштованих захищати свої права прихильників опозиції.

Головною подією мітингу стало прибуття народного депутата Нестора Шуфрича, на якого тиждень тому на цьому ж місці було скоєно напад. Мітинг зустрів його оплесками як героя.

«Синці пройдуть, шрами зарубцюються, зір відновиться. Але ми довели, що нас не зламати. І вони говорили, що я сюди не повернуся, але я знову разом із вами, тому що ми разом 10 років відстоювали наші права і нашу справу. Скажіть, нас зламають? Ні!»,- цитує прес-служба партії опозиціонера.

Шуфрич у своєму виступі підкреслив, що в Одеси ніхто не забере її славну історію.

«Ми 10 років разом. Ми не втечемо з цієї країни ніколи і продовжимо цей славний шлях за ваші права. Шлях за наше право говорити тією мовою, яку ми вважаємо рідною. Це право відчувати себе громадянином країни, в якій кожен, незалежно від того, де він живе і якою мовою він розмовляє, має однакові права. Ми - не другосортні громадяни, ми і є фундамент цієї країни», - підкреслив він.

«Третій раз помаранчеві приходять до влади, вони знову вкрали владу. У 2005-му і 2008-му році, як тільки вони приходили, падала гривня. Вони знову принесли інфляцію, вони принесли біду, війну. Ми - за мир! З першого дня ми казали про те, що війна не має перспективи, сьогодні про це говорить уся країна, а коли я сказав про це півроку тому мене назвали зрадником. Коли я сказав, що не можна наших дітей посилати на війну, що треба йти шляхом переговорів і компромісів - сказали, що я зрадник. Сьогодні всі кажуть, що потрібен діалог, що військова перспектива не має ніякого рішення», - зазначив депутат.

Крім цього, Шуфрич подякував одеситам за те, що вони вирвали його з рук «правосеків». Мітинг висловив підтримку політику скандуванням: «Одеса - місто герой!».

Про намір опозиції безкомпромісно боротися за права громадян заявив і лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко. «Нас не зламають! Нас не поставлять на коліна! Ми приберемо цю владу, щоб вона не заважала країні працювати. Ми зробимо так, щоб країна розвивалася творчо, розвивалася правильно. Ми захистимо кожного з вас від свавілля влади. Ви будете жити щасливо, і будете дивитися в завтрашній день з упевненістю!», - сказав лідер партії.

«Я думаю, ми проведемо наш мітинг мирно. Покажемо, що ті люди, які підтримують «Опозиційний блок» - це ті, хто підтримують рідну Україну, підтримують рідну Одесу, хто хоче миру і демократії. Це ті, хто хоче, щоб в Одесі різні точки зору звучали з цієї трибуни, щоб в Одесі не били один одного, щоб справді поважали гідність один одного, щоб ми з вами провели нормальні цивілізовані вибори», - зазначив один із лідерів «Опозиційного блоку» Микола Скорик у своєму виступі.

За підсумками мітингу мешканці Одеси прийняли резолюцію з вимогами до влади: «Ми, одесити, об'єднані загальною ідеєю демократичного та економічного розвитку рідного міста, рідного регіону, єдиної і неподільної України, від чинного керівництва країни в особі Президента України Петра Порошенка представника Президента в Одеській області губернатора Ігоря Палиці вимагаємо припинити тиск на учасників передвиборної кампанії від опозиційних сил; гарантувати нам вільне і безпечне спілкування з будь-якими кандидатами у народні депутати як особисто, так і через засоби масової інформації; забезпечити громадський порядок в Одесі та Одеській області, особливо на період передвиборної кампанії; перешкоджати діяльності незаконних формувань, громадських організацій, політичних партій та окремих осіб, які своїми діями, закликами і провокаціями, порушують закони України, обмежують права і свободи громадян України; гарантувати нам вільне й безпечне волевиявлення 26 жовтня 2014 року».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом