Кабінет Міністрів України запровадив державне регулювання у сфері транспортування газу територією України. Про це повідомляє управління зі зв'язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України».

За інформацією прес-служби, Кабмін оприлюднив Постанову від 03.09.2014 р. № 510 «Про вдосконалення державної політики у сфері регулювання діяльності з транспортування природного газу магістральними трубопроводами територією України». Крім того, передбачається затвердження тимчасового порядку формування тарифів на транспортування газу на основі тарифної системи «вхід/вихід» для точок входу та виходу газу, розташованих на державному кордоні України.

«Тимчасовим порядком передбачено встановлення тарифів на транспортування газу територією України на період з 1 листопада по 31 грудня 2014 року. Зазначені тарифи встановлюються у доларах США», - йдеться в повідомленні прес-служби.

При цьому в прес-службі зазначили, що замовники послуг здійснюватимуть оплату за тарифами для точок входу і виходу газу й окремо компенсуватимуть обсяги природного газу на виробничо-технологічні витрати газотранспортному підприємству.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77