«Газпром» на сьогодні не отримав від України жодних роз'яснень щодо спірних моментів графіка погашення боргу за газ. Про це повідомив глава компанії Олексій Міллер.

«Ні, поки ніяких документів ми не отримали», - сказав Міллер журналістам у четвер, 9 жовтня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Росія очікує від України сплати 2 млрд дол. боргу за поставлений у жовтні 2014 року газ і 1,1 млрд - за газ, який передбачається поставити до кінця 2014 року.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 вересня єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-Росія-Євросоюз заявив про підготовку проекту для «зимового пакета», який передбачає сплату Україною до кінця 2014 року 3,1 млрд дол. боргу за російський газ. «Газпром» зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу по 385 дол. після сплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розрахована на шість місяців.

У свою чергу, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан 26 вересня заявив, що Україна може використати 3,1 млрд дол., що надійшли від Міжнародного валютного фонду, для сплати газового боргу перед Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18