Слідчі управління Служби безпеки України в Харківській області розслідують 60 кримінальних проваджень за фактами проявів сепаратизму та тероризму, 35 з яких - за фактами злочинів, скоєних на території Донецької та Луганської областей.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі облпрокуратури.

Крім того, Слідче управління прокуратури розслідує п'ять справ за фактами замаху на територіальну цілісність і недоторканність України.

«За результатами розслідування до суду спрямовано 23 кримінальні провадження зазначеної категорії, з яких 10 уже розглянуто судом й винесено обвинувальні вироки», - сказав прокурор області Юрій Данильченко.

Він зазначив, що в рамках цієї роботи правоохоронцями викрито дві злочинні групи (всього шестеро осіб). Вони підозрюються у скоєнні терористичних актів, а саме: пострілах з РПГ по приміщенню Харківського бронетанкового авторемонтного заводу 3 серпня і по одній з цистерн поїзда, що прямував через перегін Зміїв - Занки 7 липня.

Крім того, члени однієї з цих груп були затримані під час замаху на терористичний акт. Вони планували вистрілити з РПГ по місцю тимчасової дислокації спеціально створеної групи правоохоронців ГУМВС України.

«На цей момент усіх підозрюваних затримано, їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове слідство триває, його хід перебуває на контролі прокуратури області», - резюмував Данильченко.

Як раніше повідомляв ForUm, 3 липня невідомий вистрілив з малогабаритного реактивного вогнемета МРО-А по адміністративному корпусу Державного підприємства «Харківський бронетанковий завод», розташованого на вулиці Котлова, 222.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом