У Нацбанку є повний арсенал зброї проти валютного ажіотажу. Таку думку Forum'у висловив народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Владислав Лук'янов, коментуючи міжбанківські торги.

«Звинувачення Нацбанку України в непрозорості – не рідкість», - заявив він.

Парламентарій упевнений, що сьогодні НБУ для зниження ажіотажу на валютному ринку зобов'язаний вживати ряд досить жорстких і прозорих заходів, притому – обмежених у часі.

«Арсенал керівництву Нацбанку відомий. Досвід напрацьований. Можна зробити, щоб банківська система відновлювалася», - додав він.

«Правильна, жорстка позиція НБУ та уряду може це забезпечити, навіть якщо врахувати той факт, що там є особи, професіоналізм яких викликає сумніви... Нинішня ситуація – це як банда мародерів приїхала на пожежу і не допомагає гасити, а виносить цінні речі», - вважає Лук'янов.

Також він зазначив, що в ситуацію може втрутитися Президент. «Можливо, Президент ухвалить певні кадрові рішення. А далі за наявності чесного діалогу з суспільством потрібно буде шукати вихід із непростої нинішньої ситуації», - зазначив парламентарій.

«Безумовно, відчутну допомогу могли б надати міжнародні інститути. Було багато обіцянок та зобов'язань, що в Україну підуть гроші, і в нашій країні просто розквітне економіка на заздрість всім. На жаль, нічого цього немає. Складається враження, що нас ошукали», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32