Необхідно усунути причини корупції, а не боротися з їх наслідками. Так прокоментував ухвалення антикорупційного пакету законопроектів у першому читанні Верховною Радою кандидат у народні депутати від Радикальної партії Сергій Рибалка.

В ефірі телеканалу «Ера» 9 жовтня політик сказав, що у влади відсутня політична воля для подолання корупції. Він вважає, що серед реальних причин прийняття антикорупційного пакету законопроектів - жорстка позиція МВФ, бажання сподобатися виборцям, а також реакція на вимоги суспільства про зміни.

Рибалка зазначив, що останнім часом відносини між державою і бізнесом в країні не змінилися.

«Раніше контролюючі органи працювали на одну сім'ю, а сьогодні в кожному контролюючому органі є своя сім'я», - сказав Рибалка.

Він підкреслив, що наразі на підприємства, які він заснував, здійснюють тиск олігархи з допомогою силовиків, так само як це було і за минулого режиму.

«Єдина різниця - за Януковича звинувачували у фінансуванні Майдану, а зараз приводи взагалі надумані», - стверджує політик.

«Будь-який контролюючий орган може знайти тисячу причин, щоб перевірити людину або її бізнес», - зазначив Рибалка.

На думку Рибалка, радикальні зміни в країні повинні починатися з люстрації чиновників, силових структур, з оновлення парламенту.

Кадровим резервом змін політик назвав бійців АТО, які в мирному житті зможуть включитися в оновлення силових органів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом