Спостережну місію Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Україні продовжено на шість місяців, заявив спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків.

«Наш мандат тривав шість місяців. Наразі нашу місію подовжено ще на шість місяців за рішенням всіх 57 країн-учасниць місії. У нашому мандаті два основні моменти: спостерігати і інформувати країни-учасниці про результати наших спостережень, а також полегшувати діалог», - сказав Боцюрків.

Він додав, що члени місії також моніторять «гуманітарну ситуацію з переселенцями зі сходу, а також питання, пов'язані з безпекою та правами людини».

«Ми плануємо присутність місії на території десяти міст, і розширити кількість спостерігачів до 300 осіб», - сказав Боцюрків, повідомляє «УНІАН».

При цьому, як зазначив заступник голови спецмісії ОБСЄ Олександр Хуг, у місії «є можливість збільшити число спостерігачів до 500 чоловік, зараз місія прийняла рішення про розширення штату».

«Більшість, 350 з 500, направлять на схід країни. Я хочу підкреслити, що спостережна місія буде продовжена по всій Україні, в тому числі в Одесі», - сказав Хуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18