В МЗС України сподіваються, що Європейський парламент ухвалить остаточне позитивне рішення про пролонгацію режиму автономних торгових преференцій ЄС для України під час пленарної сесії 20-23 жовтня в Страсбурзі. Про це повідомив на брифінгу прес-секретар МЗС України Євген Перебийніс.

Він нагадав, що вчора під час розгляду питання пролонгації режиму автономних торгових преференцій ЄС для України за спрощеною процедурою в Комітеті з питань міжнародної торгівлі Європейського парламенту воно було заблоковане представниками деяких невеликих партійних груп у Європарламенті, які дотримуються проросійської позиції.

«Маємо досить цікаву і абсурдну ситуацію - Росія на словах нібито домагається якнайшвидшого офіційного оформлення перенесення тимчасового застосування, а на практиці її друзі блокують це рішення. Насправді ж йдеться про те, що в діях Росії немає жодної логіки, вони ірраціональні, коли мова йде про нашу Угоду про асоціацію з Європейським союзом», - сказав Перебийніс, повідомляє «УНІАН».

При цьому він зазначив, що «насправді нічого страшного не сталося». За його словами, Україна продовжує роботу з депутатами Європейського парламенту і ситуація залишається під контролем.

«Провідні фракції Європейського парламенту усвідомлюють важливість цього рішення, тому переконані, що звичайна процедура також пройде досить швидко. Сподіваємося, що Європейський парламент ухвалить остаточне позитивне рішення вже під час пленарної сесії 20-23 жовтня в Страсбурзі», - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, Комітет з питань іноземної торгівлі Європарламенту заблокував пропозицію продовжити дію автономних торгових преференцій щодо України за прискореною процедурою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32