Президент Уганди Йовері Мусевені закликав жителів країни перестати тиснути один одному руки, щоб уникнути зараження вірусом Марбурга, схожим з вірусом Ебола. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на агентство Франс Прес.

«Якщо я не потискаю вам руку, не подумайте, що я нечемно поводжуся... Кажіть, що ви не потискаєте руки...щоб взяти під контроль Еболу і Марбурзький вірус», - сказав лідер Уганди.

Раніше від Марбурзької лихоманки в Уганді 28 вересня загинув 30-річний медичний технік. Під контролем зараз перебувають 99 осіб, які контактували із загиблим, але поки ні в кого з них не відзначені симптоми захворювання. Ще три людини перебувають на карантині, медики побоюються, що вони також заразилися вірусом.

В жовтні 2012 року спалах вірусу Марбург в Уганді забрав життя десяти людей.

Проти вірусу Марбург немає вакцини. Симптомами викликаної їм хвороби є висока температура, сильна блювота і кровотечі. У більшості випадків протягом тижня настає смертельний результат.

Вірус Марбург трапляється надзвичайно рідко в Середній і Центральній Африці. Він отримав свою назву через те, що вперше був виявлений в 1967 році в німецькому місті Марбург, де співробітники однієї з лабораторій заразилися від привезених з Уганди мавп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50