У ніч на середу, 8 жовтня, 98 вантажівок з німецькою гуманітарною допомогою прибули під Київ. Про це сказав голова Державної служби надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський, повідомляє прес-служба ДержНС.

«Сьогодні, 8 жовтня, близько другої години ночі 98 вантажівок з гуманітарною допомогою від уряду Німеччини прибули в логістичний центр під Києвом», - зазначив він.

Водночас, за його словами, ще 14 вантажівок прибудуть в логістичний центр у середу в другій половині дня.

«Станом на 12.00 рятувальники вже розвантажили 12 фур. Зараз триває розвантаження ще 12 вантажівок. До кінця дня в цілому ми плануємо розвантажити 30 фур», - поінформував Бочковський.



За інформацією голови ДержНС, у вантажівках, які прибули вночі до місця призначення, знаходиться медичне обладнання, інвалідні коляски, ліжка, ковдри, побутова техніка (холодильники, пральні машини) і теплий одяг для тимчасово переміщених осіб.

«Після прибуття і розвантаження всіх вантажівок співробітники Червоного Хреста в Україні спільно з рятувальниками доставлять гуманітарну допомогу за місцем призначення», - сказав Бочковський.



Як повідомляв ForUm, раніше стало відомо, що гуманітарна допомога з Німеччини на суму 18 млн євро, прибуде до Києва в ніч на 8 жовтня, а між регіонами вона буде розподілена після 12 жовтня.

Раніше повідомлялося, що вантажівки з гуманітарною допомогою від Німеччини вже перетнули українсько-польський кордон.

Нагадаємо, ще в кінці серпня цього року канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком висловила намір Німеччини надати нашій державі гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом