За останні кілька місяців під скорочення потрапило близько 27 тисяч державних службовців. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, на брифінгу повідомив голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко.

«Таким чином, нам вдалося заощадити близько мільярда гривень видатків, які раніше були направлені на оплату праці, заохочення і матеріальне стимулювання держслужбовців. Більше того, окремим органам центральної виконавчої влади вдалося навіть перевищити встановлений урядом показник. Так, Міністерством соціальної політики було скорочено понад 12% співробітників, апаратом пенітенціарної служби - 15%, Укрдержреєстром - понад 12%, Держфінінспецією, Міністерством вугільної промисловості та деякими іншими міністерствами і відомствами - понад 10%», - сказав він.

Крім того, за словами чиновника, було ліквідовано 8 контролюючих органів, а 10 центральних органів виконавчої влади перебувають у стані реорганізації.

Водночас, враховуючи ситуацію на сході країни, скорочення практично не торкнулися силових відомств - Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57