Мажоритарна складова виборів — це корупційний детонатор, який може підірвати майбутнє української держави. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявила заступник голови Центральної виборчої комісії України Жанна Усенко-Чорна.

«Ми змушені проводити вибори за тією системою, яка на сьогодні існує в нашій країні,— сказала вона.— Але наявність мажоритарної складової провокує громадян України продавати свої голоси, і вони це роблять. Дуже важливо — перешкодити цьому. Сьогодні ми за 500 гривень продаємо свій голос, а завтра — ховаємо своїх дітей».

Голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич підтримав члена ЦВК у тому, що така проблема існує.

«Виборці продають свої голоси, тому що наразі в Україні зменшені соціальні стандарти, люди просто бідні. Тому сьогодні дуже легко купити цей голос»,— сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Георгій Раут, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом