Міністерство внутрішніх справ України порушило кримінальну справу за фактом шахрайського заволодіння майном щодо президента корпорації «ДБК-Житлобуд» - голови наглядової ради ПАТ «ДБК-4» Петра Шилюка. Провадження порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу, повідомили в МВС. Відповідна інформація про кримінальне провадження внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань під номером 12014100050008150.

Петра Шилюка звинувачують у заволодінні майном в особливо великих розмірах. А саме: «Протягом 2003 року на ВАТ «Домобудівний комбінат №4», в якому ВАТ «ХК «Київміськбуд» володів 30% акцій, було проведено і зареєстровано додаткову емісію акцій, в результаті якої статутний фонд ВАТ збільшено в два рази. 70% від обсягу нової емісії було придбано в інтересах голови правління Петра Шилюка і сплачено «сміттєвими» акціями, в результаті чого останній отримав у володіння контрольний пакет акцій ВАТ «Домобудівний комбінат №4», а ВАТ «ХК» Київміськбуд» втратив контроль над підприємством. Погодитися на такі дії тодішнє керівництво ВАТ «ХК «Київміськбуд» змусили лобісти Шилюка П.С.», - говориться в матеріалах справи, повідомляє Ukranews.

Зараз контроль за ходом виробництва здійснює Генеральна прокуратура України.

Ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу щодо присвоєння, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем і передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1348