У зв'язку з подальшим погіршенням ситуації в Лівії, де тривають інтенсивні збройні зіткнення між конфліктуючими сторонами, і нездатністю лівійської влади на цьому етапі гарантувати безпеку і правопорядок, Міністерство закордонних справ України застерігає громадян від поїздок до цієї країни.

Відповідні рекомендації розповсюдила прес-служба зовнішньополітичного відомства.

«Серйозне занепокоєння викликає ситуація щодо продовження виїзду наших громадян з метою працевлаштування в лівійських медичних установах, у тому числі з використанням нелегальних каналів», - підкреслили в МЗС.

Крім того, на території Лівії ускладнюється криміногенна ситуація, що характеризується збільшенням кількості випадків вчинення протиправних і насильницьких дій (збройних нападів, пограбувань і викрадень з метою отримання викупу тощо) стосовно іноземних громадян, працевлаштованих у Лівії.

Також почастішали інциденти, пов'язані з перешкоджанням з боку озброєних осіб нормальному режиму роботи лівійських медичних установ, фіксуються окремі випадки обстрілу місцевих лікарень з важких видів озброєнь, що створює реальні загрози для життя та здоров'я іноземних громадян з числа персоналу зазначених установ.

«Громадянам України, які мають намір працевлаштуватися в медичних закладах Лівії, потрібно враховувати, що в контексті поточної непередбаченої ситуації в цій країні умови робочих контрактів, які декларуються потенційними лівійськими роботодавцями, можуть кардинально відрізнятися від реальних, передусім у питаннях оплати праці, забезпечення житлом, робочого навантаження і т.д.», - попередили у відомстві.

У зв'язку з цим МЗС укотре наполегливо застерігає громадян від поїздок у Лівію до стабілізації ситуації, а тих, хто продовжує перебувати в цій країні, закликає негайно залишити її територію. Крім того, цим громадянам рекомендується повідомити посольству України в Лівії свої контактні дані для забезпечення надання їм необхідної допомоги у разі настання надзвичайних обставин.

«Недотримання зазначених рекомендацій може значно ускладнити, а в низці випадків зробити фактично неможливим забезпечення належного захисту українських громадян у Лівії», - зазначили в українському МЗС.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на лівійській території громадянам України потрібно невідкладно звертатися в посольство України в Лівії за телефоном: (+218) 91 645 45 17 або телефонувати на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: (+38 044) 238 16 57.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49
Теги