В Україні роблять усе, щоб розділити фінансовий сектор і реальну економіку, що призведе до негативних наслідків. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему: «Коли українці понесуть гроші в банки?» заявив доцент кафедри менеджменту КНЕУ ім. Вадима Гетьмана Сергій Силантьєв.

«Добробут країни залежить від стану двох секторів: реальної економіки і фінансового сектору. Якщо фінансовий сектор розвивається окремо від реальної економіки, то чекай біди. Ми перебуваємо в такій ситуації, коли наше керівництво країни і Кабмін роблять усе, щоб розділити ці два сегменти», - сказав Силантьєв.

Експерт нагадав про постанову Кабміну, якою хімічним підприємствам забороняється відбирати газ зі сховищ.

«З політичної точки зору це може й добре, але з економічної - це в жодні рамки не вписується. Такі підприємства дають 6% експорту і доставляють валюту в Україну. Така втрата призводить до того, що країна не може фінансувати реальний сектор економіки. Закони економіки аполітичні і є двигуном розвитку країни в цілому. За будь-яких обставин держава повинна виконувати свої зобов'язання перед громадянами і в фінансовому секторі. Зобов'язання виконуються - йде розвиток по висхідній траєкторії», - підсумував Силантьєв.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43