Великобританія буде підтримувати санкції проти Росії доти, поки війська РФ не залишать територію України, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Зокрема, про це заявив радник прем'єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки сер Кім Даррок у ході зустрічі з Президентом України Петром Порошенком.

«Сторони обговорили подальші спільні українсько-британські кроки для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, а також стан виконання домовленостей між Президентом України і прем'єр-міністром Великобританії, яких було досягнуто під час саміту НАТО в Ньюпорті», - також наголошується в повідомленні.

Кім Даррок також заявив про підтримку прем'єр-міністром Великобританії мирних ініціатив Президента України та його мирного плану: «Ми настійно підтримуємо продовження санкцій щодо Росії, поки російські військові не залишать територію України, і це наша чітка позиція в рамках Європейського Союзу».

Глава держави своєю чергою поінформував гостя про підтримку парламентом у першому читанні президентського законопроекту про створення Національного антикорупційного бюро.

«Це голосування є дуже хорошим сигналом консолідації влади і створює хорошу основу для подальшої боротьби з корупцією», - заявив Порошенко.

Як раніше повідомляв ForUm, Євросоюз 12 вересня ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» та Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК). Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк» Росії, компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій. 24 вересня санкції проти РФ також розширила Японія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом