Головний військовий прокурор - заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявляє, що Військова прокуратура розпочала провадження про діяльність восьми колишніх міністрів оборони України на предмет розвалу Збройних Сил країни. Про це він сьогодні повідомив на прес-конференції.

Матіос зазначив, що за десяток років, а особливо за останні чотири роки було внесено понад 600 змін до законодавчих актів, які фактично зруйнували цілісну систему і функціонування Збройних Сил або підірвали обороноздатність нашої країни.

Зокрема, він пояснив, що «військовою прокуратурою було порушено кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службовими особами керівного складу Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України своїх службових обов'язків, які підписували ці документи, обґрунтування, подання в органи законодавчої влади, Кабінет Міністрів, у виконавчу владу, які призвели до того, що на момент анексії Криму у нас на папері було шість бригад, з яких, зрештою, вдалося зібрати 400 осіб», повідомляє «УНІАН».

«Предметом розслідування кримінального провадження в Міністерстві оборони, доведення обороноздатності до такого стану зосереджено на рішеннях таких міністрів оборони: Шкідченка, Марчука, Кузьмука, Гриценка, Єханурова, Єжеля, Соломатіна, Лебедєва, а також начальників Генерального штабу Збройних сил Шуляка, Затинайка, Кириченка, Свиди, Педченка, Замани», - сказав Матіос.

За його словами, ці особи «є предметом розслідування дії або бездіяльності», тобто дається оцінка кожного документа, який мав організаційно-розпорядчий характер щодо обороноздатності країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом