Грецькі правоохоронні органи заарештували 34-річного громадянина Росії, який розшукувався РФ через Інтерпол за звинуваченням у вбивстві п'яти російських поліцейських, повідомили в прес-службі Штабу грецької поліції.

«Заарештовано 34-річного громадянина РФ, чеченця за національністю, члена збройної злочинної організації, який перебував у розшуку за міжнародним ордером на арешт за звинуваченням у вбивстві п'яти російських поліцейських, - сказав представник прес-служби. - Ім'я та прізвище затриманого ми, за законом, розголошувати не можемо, оскільки це персональна інформація».

За словами офіцера, чоловік був затриманий 5 вересня 2014 року разом із групою 45 нелегальних іммігрантів, які намагалися переплисти до Греції з Туреччини на моторному човні, виявленому в акваторії острова Хіос катером грецької Берегової охорони, повідомляє ТАСС.

За словами представника прес-служби, громадянин Росії «від початку надав неправдиву інформацію, проте потім, у співпраці грецьких і російських правоохоронних органів, через Інтерпол була встановлена його особа». Було, зокрема, встановлено, що йдеться про людину, оголошену в міжнародний розшук «за участь у незаконної збройній організації і нападі на співробітників правоохоронних органів».

Чоловік обвинувачується в тому, що як член незаконної збройної організації, в якій він перебував з січня по вересень 2009 року, на території Росії він обстріляв з автомата і кинув ручну гранату в автомобілі з поліцейськими, убивши п'ятьох і поранивши чотирьох співробітників російських правоохоронних органів.

Після цього обвинувачений зник і з 2012 року жив у Туреччині. Він був затриманий в Греції за вказівкою прокурора Апеляційного суду регіону Північної частини Егейського моря з метою його подальшої передачі російській владі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24